Úvod » Obiloviny, rýže, luštěniny » Čočka červená celá 500 g BIO
Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6. Obsahuje také vlákninu. Je skvělá v salátu, s těstovinami nebo s omáčkou a nějakou chutnou přílohou.
Složení: Čočka červená, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Červená čočka celá je poměrně rychle uvařená a relativně snadno stravitelná. Vařením ovšem svoji jasnou barvu ztrácí, můžeme ji proto dobarvovat kurkumou. Červená čočka se výborně hodí i jako první koncentrovanější zdroj bílkovin pro miminka. Vynikající je v jednoduché kombinaci s rýží či celozrnným chlebem.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1325 kJ/312 kcal. Bílkoviny: 24,0 g. Sacharidy: 51,0 g (z toho cukry 2,4). Tuky: 1,3 g (z toho Vláknina: 3,9 g.Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,04 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Luštěniny – čočka drobnozrnná
Země původu: Turecko